Dwarsgracht

Om de omgeving te verkennen kunt u heerlijk wandelen, maar natuurlijk ook zelf fietsen of een bootje meenemen. U kunt ook fietsen huren bij Otter Fietsverhuur te Dwarsgracht (op 2 minuten lopen).

Als u graag uit eten gaat op loopafstand, kunt u terecht bij Café-Restaurant De Otterskooi te Dwarsgracht. U kunt hier ook fluisterbootjes en kano's huren.

 

Weerribben-Wieden

Dwarsgracht is een schilderachtig en waterrijk plattelandsdorpje dat gelegen is in Nationaal Park Weerribben-Wieden, in de kop van Overijssel. Dit veengebied is ontstaan door samenspel tussen mens en natuur, gekarakteriseerd door een landschap van rietlanden en moerasbossen dat doorkruist wordt door een wirwar van slootjes en meren. Voor meer informatie over dit schitterende natuurgebied verwijzen wij u graag naar de website van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Ook de site van Het Waterreijk is bijzonder informatief als u van de omgeving wilt gaan genieten. 

Voor verdere informatie over de omgeving, uitstapjes en wandel- en fietsroutes kunt u eens een kijkje nemen op de site van de plaatselijke VVV.

 

Giethoorn

Giethoorn ligt op een steenworp afstand van Dwarsgracht en wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Het is geliefd om de vele grachtjes en slootjes en de kleine boogbruggetjes tussen rietgedekte boerderijtjes. Zowel over land (fiets, auto, wandeling) als over water (bootje) zou u Giethoorn kunnen bezoeken. Giethoorn is het mooist te ontdekken vanaf het water met een kano, traditionele punter, fluisterbootje of rondvaartboot. Er zijn verschillende musea die het bezoeken waard zijn en er kan heerlijk gegeten worden in één van de restaurants aan de gracht.   

  

Omgeving

In de omgeving van Giethoorn zijn leuke plaatsen te bezoeken, denk aan Zwartsluis, Zwolle, Meppel of Blokzijl. Als u boekt vindt u in ons vakantiehuis nog veel meer tips van zowel huurders als in ons informatiegids.